January 07, 2009

Just a typical day in the life of Victoria

Jag blev tillfrågad att skriva hur en dag ser ut för mig när jag jobbar, so here it goes:
-Alarmet på min blackberry (hihi) ringer vid 7.13.. efter ligger jag och drar mig till typ 7.20 då jag går upp och fixar frukost. Oftast har jag förberett (skurit upp jordgubbar, gjort ägg osv) kvällen innan så jag inte har lika "mkt" att göra. Så det tar väl ungefär 15 min att göra.
-Runt 7.42 går jag och väcker min värdmamma o värdbarn. Vi äter frukost tillsammans till 8.05 typ (är kl. 8.10 kommer vi typ bli försenade, är den 8.00 är det jättebra ! haha). Då går jag och klär på mig, medan min värdmamma hjälper A att göra sig iordning.
-Vi åker till skolan så att vi är där 8.30. Det är typ en sträcka på 2min, men med alla rödljus och 1000 bilar så tar det typ 10 min.
-Efter det är jag ledig fram till 2.30-2.45 när jag hämtar honom i skolan. Jag försöker att spendera min lediga tid väl (lyckas ibland, ibland inte). Ibland handlar jag lite saker som behövs och sånt där.
-Klockan är mellan 2.30-2.45 och jag är i Aidens skola och hämtar upp honom. Vi åker hem, jag gör en honey/peanuttbutter sandwich och varm chokladmjölk till honom medan han gör läxor. Jag försöker att inte vara så mkt med honom när han gör sin läxa (förutom när han behöver hjälp förståss), för jag har märkt att han inte koncentrerar sig så bra med mig där (han börjar alltid snacka videogames och annat...).
-När klockan är typ 3.45 är han (oftast) klar med läxan och då ska han göra sin "chores" vilket är att ta bort bajset i katternas låda och att blåsa löv på altanen och vid garaget.
-Efter det får han kolla på tv i 40 min. Oftast hinner han bara med typ 20-30 sådär innan vi måste åka. Under tiden han kollar på tv slappar jag mest haha... sitter i soffan och läser, har laptopen i knät eller kollar på tv med (barnprogram sitter aldrig fel).
-Vid 4.30 åker vi till hans simning som ligger typ 12 min hemifrån och börjar 4.45. Han simmar till 5.40 typ. Under den tiden åker jag antingen typ någonstans eller så sitter jag och kollar på, eller går en runda runt parken som ligger där.
-Runt 6 är vi hemma, då duschar han och sen så brukar tiden mest rulla på tills min värdmamma kommer hem. Det varierar från varje dag. En dag kan hon komma vid 6, och ibland vid 10. Men det brukar hon oftast tala om under dagen när det blir så jag vet om vi ska käka middag eller vänta. I vilket fall så "slutar" jag när hon kommer hem.
- Släcker nattlampan gör jag runt 00-01 (Måste ändra på !!)
/Victoria

4 comments:

Maria said...

Okej tack för ditt svar :)
Rätt likt här men "min" pojke slutar inte skolan förrens 16.30. Och jag måste övervaka hela tiden så att han gör läxan..
Kramar :)

ninniej said...

intressant intressant... har inte riktigt exakt vetat innan, så nice av detta :)

Victoria-H said...

Maria - Ahh ok... jo asså ja ska ju kolla så att han gör läxan och kolla den och sådär, men inte "övervaka" liksom :P
Vart i Frankrike äru?

Ninnie- ja precis, ja tänkte det.. så nu vet du :P haha

Zandra said...

så himla kul att läsa ju :D låter ju som ganska bra dagar faktiskt. hihi<3