January 02, 2009

Detta kan bli långt....

Julen är över och nu är även nyåret över. Vad kommer härnäst?.. det ända ja kan tänka på som märks i butiker är Valentines Day. Inte så faschinerande men..
Okej, till gårdagen som var trevlig. Jag åkte med min värdmamma in till stan runt 9-tiden... När vi kom in letade vi efter en lucka till bilen ett tag och till slut fann vi en. Därifrån tog vi en taxi till de ställena vi skulle vara på. Jag kom fram och Jonas, som bjöd mig, kom och öppnade åt mig. Han varnade mig och sa att jag skulle sänka mina förväntningar, vilka ja inte ens hade så det va inga problem haha... Vi kom upp och där satt ett gäng grabbar och spelade spelet Jenka. Sånna där byggklossar som man ska lägga bit på bit och sen flytta på (ingen bra förklaringn, men små sak liksom haha). Så det gjorde vi en stund. Men det var kul haha...
Vid tolvslaget klättrade vi upp på taket. Lite läskigt var det ska jag erkänna hehe... Gällde att inte kolla ner. Det var verkligen exakt på väggen liksom. Skulle man ramla skulle man hamna rätt på gatan. Men, jag sitter här och är hel haha. Så ja, nedräkningen började och vid 00.00 började alla fyrverkerier. Vi trodde vi skulle ha en bra vy eftersom vi var uppe på ett tag, men dock var det en skyskrapa mitt framför oss haha.. så vi såg bara färgändringarna på himlen.
Men Jonas och jag bestämde oss för att klättra ner och springa till Embarcadero för att kunna se bättre och även kunna ta lite pics (vilket misslyckade för min del litegranna hehe. Fyrverkerier = långsam slutartid och min kamera suger i sånna situationer.. om man inte har ett stativ vill säga. Gäller att vara stadig på handen hehe. Och det är inte lätt när det 1000 andra personer som står som storkar och trängs). När jag sprang där kunde jag inget annat än tänka "Okej, det är inte varje dag man springer med kameran i högsta hugg på gatorna i San Francisco på 00.15 på nyårsafton". Haha.
Sen blev ja tagen på en biltur, i en porsche, längs SF:s gator och upp till Twin Peaks. Vilket var ett fail pga dimman haha.. Men så kan det vara. Vi fortsatte iaf vårat cruisande med taket nerdfällt genom staden.
Sen skjutsade han hem mig där jag skulle spendera natten, vilket var hos min värdmammas place mitt inne i staden. En typ lägenhet/condo. Dom var redan där, så vi la oss och kollade på en gammal film med Meg Ryan och käkade popcorn. Hehe, dom är så sköna, min värdmamma och hennes kompis (40 år, singel och himla söt). Dom påminner så mkt om tjejerna i Sex And The City. Haha, så sköna är dom. Pratar en massa dating, killar och sånt hehe.. I'm totally learning haha..
Sen gick vi och la oss. Slocknade en sisådär 2.40 och vaknade runt 8.30. Då slappade vi mest på förmiddagen, och sen gick vi på bio. Dom ville se 4 Christmases, men jag kunde se den igen. Den är rolig så...
Sen drog vi oss hemåt till Los Altos. Hade lite girltalk i bilen hem. Jag ska säga er, jag kommer vara så vuxen när jag åkte härifrån alltså haha. Jag lär mig mkt om saker och ting.
Eftermiddagen/kvällen har jag spenderat med våran granne, Diane som jag nämnde. Skön gammal dam. Påminner mkt om farmor. Klädstilen, uttåtriktad och skön och social. Hihi, så söt är hon- det första hon säger när jag ser henne "Oh wow you are beautiful - are you like a swedish model?" Hehe...
Vi har också ett gemensamt intresse- att handla på Goodville (min välbesökta secondhandaffär :P). Skön hon är ! =)
Så ja, vi åkte först till ett ställe där det fanns en länga man kunde promenera på. Himla mysigt var det där, vädret var sådär fint när solnedgången börjar komma, man skymtar skuggor av palmer i himlen, och det var sådär stilla. Peacefull är det rätta ordet. Påvägen mötte vi en kille (som hon hade träffat innan) som stod och pratade med ett gammalt par, italienare. Och vilket sött par. Dom var så snälla. Gav en massa komplimanger (idag har jag blivit bortskämd med komplimanger ska jag erkänna. jag skryter verkligen inte.. men det gör självklart att jag känner mig lite bättre.), och inte bara om mitt utseende, vilket jag inte kan rå för så mkt, men för min flytande engelska, min snäll- och trevlighet och sådanna finheter. Jag kan nog sova gott inatt. Det gör mig ändå rätt glad att jag ändå framstår som en glad och trevlig tjej och inget annat. Hon sa till och med att jag verkade ha ett gott självförtroende ! Ojojoj va fel det kan vara. Men jag kan ju kanske leva med att det verkar som att jag har det, medan det är långt ifrån ett gott självförtroende jag bär på. Aja.
Sen åkte vi till Santana Row, en jättemysig och fin shoppinggata söderut. Åt på en mexikansk restaurang. Det var trevligt.
Efteråt åkte vi och såg en film. "Slumdog Millionaire". Väldigt bra film ska jag säga. En indisk film som var väldigt intensiv och starkt gjord. Rekomenderas om man är ute efter lite mer seriös film. Och gratis var det med för oss haha.. Diane kände en som jobbade just då så han släppte in oss hihi.. Inte fel.
Så ja, 2 filmer har ja hunnit på med på bio idag. Sen har jag också hunnit se What Happens in Vegas (äntligen efter 100 år haha). Himla bra film tyckte ja.
Nu är klockan 02.00 och jag borde (!) gå och lägga mig. Imorgon ska jag åka norr om Golden Gate-bron. Ska bo hos en australiensk tjej i helgen. Träffade henne på aupairskolan så det ska bli trevligheter där.
Ja, ja kan inte tänka mig att jag glömt ngt nu... är ledsen för mitt långa tjötandes hehe..

/Victoria

2 comments:

Sara said...

Sv : Aaa då :) . En aning mkt dricka bara tyvärr , men ska inte klaga :)
Du med :) ?

Therese said...

Klart du får beröm, du är ju georgeous (hmm stavningen?) och en jättebra tjej! Verkar som du haft en spännande jul och nyår!!!