January 16, 2009

Från och med nu får ni kalla mig Anna Victoria

Japp. No longer bara Victoria, inte. Nej, nej. Nu är det bestämt att på vad jag än skriver på (iaf i USA) så måste jag med säkerhet skriva under med Anna Victoria.
Herregud vilka omstöndigheter det ska vara med allting här alltså.
I vilket fall så begav jag mig mot staden runt 6.30 och landade här runt 7.15, men efter att ha hittat parkering (var tvungen att ge upp och ställa mig i ett garage och betala en massa dollar.. men så är det i storstäder..), och kom fram till dörren till Immigrations bygganden, men oops man fick inte ha med sig kamera, mobil eller dator. Victoria tog med sig kamera (Check), mobil (check) och dator (check). Så jag fick gå in på ett kafe tvärsöver gatan och lämna in det där och betala 3 dollar för det. Tusan va det ryker dollar här och var.
Oh well, jag gick tillbaka och blev kontrollerad så att jag inte hade med mig bomber och sånt... Sen gick jag till en incheckning för att säga varför jag var här. Och när jag förklarade migg problem sa han ju självklart att ne det här kommer inte gå, men aja, jag låter dig prata med en av officererna... Så jag fick gå till ett av båsen för att prata med en. Ja, då fick jag en liten bra glimt utav situationen (var nog mest för att hon var en snäll tjej, och dom andra har mest varit tjuriga gubbar). Men hon sa att jag visst hade hamnat fel. Jaha... Men hon skickade upp mig 9 trappor upp (hiss...)...
Där möttes jag av en av dom "tjuriga-gubbar"-looken av en man som satt i ett bås. Jag gick fram, han sa åt mig att ge honom sina papper. Det gjorde jag. Sen fick jag sitta ner i väntstolarna.
Efter några minuter hörde jag mitt namn ropas upp "Anna Victoria Holgersson".
Jag gick fram till båset och han frågade vad jag ville. Jag förklarade hur situationen låg till och när jag kom till den delen där jag sa att "Jo, i Sverige kan vi välja vilken ordning vi vill ha vårat första eller andra namn" så stoppade han mig (likt alla andra jag pratat med). "Ja, men det här är USA". I KNOW !!! Hallå, men får jag förklara hur det ligger till liksom !.
Jag fick iaf fortsätta , och han blev snäll sen iaf. Till och med lite rolig. Han undrade om jag var säker på att jag kanske itne bara hade en tvilling som heter Anna (Mamma, är det ngt du inte berättat för mig?).
Efter lite (läs mkt) om och men så ändrade han iaf mitt i-94 (som var anledning till att jag var där). Jiipie ! Dessutom trodde jag att det skulle ta 2 veckor att få det (som folk har informerat mig om) men jag gick ett nytt på en gång.
MEN, nu måste jag också ändra mitt namn på mitt J-1 Visa. Herregud, tar detta aldrig slut !!! Seriöst, varför heter jag Anna Victoria och inte Victoria Anna, som skulle varit mer normalt !
Förhoppningsvis kan Cultural Care (organisationen jag åker med) ändra mitt namn på det. Det var iaf var den tjuriga-gubben-turned-nice-and-funny sa till mig.
Okej, så det är hur mitt läge ligger till för tillfället. Annars sådär på senmorgonen så sitter jag på Peet's Tea&Coffee med min dator. Utanför fönstret stressar människor med mobiler vid örat, datorväskor i handen och för att inte glömma; Starbucks kaffet i handen. Solen skiner som aldrig förr och jag ska nog ta mig en sväng runt hörnet och se vad som händer.
Ha en trevlig dag... Jag ska iaf se till att försöka.
/Victoria

2 comments:

Zandra said...

oj oj oj vad omständigt!! :( hoppas det ordnar sig snart på ett bra sätt och att du slipper mer strul <3

emilia said...

men gud! usch. jag heter faktiskt också anna i första namn. anna emilia : )