December 09, 2008

Varför heter jag Anna Victoria?

Vilken dag (förmiddag) !
jag hade ett möte på DMV (department of motor vehicle.. eller ngt sånt) för att jag snart ska kunna få ett californiskt kökort. Jag kör dit, är där innan 9.30, och så kommer jag fram till en tjej som ska hjälpa mig. Jag tar fram alla papper som dom behöver och; pang boom, 1 min efter är jag tvungen att åka hem. Det funkade inte. Pga mitt namn och VISA.
Saken är den att jag heter, som ni kanske förstår, Victoria. Mitt mellannamn är Anna (jag har namnsdag idag för er som inte visste det med :P ) , men jag skriver mitt namn som Anna, Victoria. Och sen jag har kommit hit har det blivit lite problem med detta. Det står nämligen Anna Victoria i mitt pass och visa, men på mitt Social Security Number står det Victoria. Och även på ett av imigrationspappret. Och nu är dom emot mig på DMV för att det ska tydligen stå likadant på alla. Så ja var tvungen att åka till Social security kontoret för att byta mitt namn på mitt kort.
Jag åkte dit, och kom fram till "luckan" där dom sitter. Men nepp; det gick inge vidare här heller. Jag är tvungen att åka till närmaste flygplats och be dom på immigrations "avdelningen" ändra mitt namn på mitt sånt papper. VILKA OMSTÄNDIGHETER ! Gud alltså.
Så idag var inte så givande. Mamma, varför kunde jag inte heta Victoria Anna haha... Oh well...
/Victoria

4 comments:

Veronica said...

Jag har samma problem...och tusan vad krångligt det ska vara. Jag har bara Veronica på mitt social, precis som du. Kolla om du inte kan använda ett VISA-kort eller ett adresserat brev som identifikaton också, och förklara för DMV att det är så i Sverige att vi har andranamn och inte bestämt mellannamn. Du vill ju inte att de ska tro att du heter Anna. För tänk vad mer fel det kan bli.

Antonia said...

Haha, nej men tjejen seriöst känner den jobbiga sitsen men skönt när det är löst och fixat . Grattis på namnsdagen ! Hoppas allt är bra !

Veronica said...

Hej igen.
Det är bra med mig. Älskar NYC mer och mer för varje dag. Men det går trögt med att hitta jobb. Svårt för alla, men börjar kännas lite stressigt. Hur är det med dig? Hur är allt i den nya familjen? Trivs du i staterna överhuvudtaget?

Ang ditt namn igen. Jag var på DMV för två veckor sedan och då frågade de igen (gjorde de redan i California när jag tog körkortet) om mina namn. Men jag berättade för dem hur vi har det, och så visade jag alla andra ID jag har. Här i NYC är det lite annorlunda dock, för de kör poängsystem på de olika identifierngarna. Så jag kunde visa mitt social, ett credit card, och andra saker för att visa att mitt förnamn är Veronica.

Oj, vad långt det blev :)

Veronica said...

du ar utmanad ;) (kolla min blogg!)