January 22, 2013

I'm gonna tell you a story of a girl...

Sen jag var typ 14 år har jag velat utbilda mig till makeup artist  Du kan nog fråga vem som helst i min omgivning och dom vet om det. Jag har alltid tyckt att det är hur skoj som helst att sminka andra (och mig själv) i galna, fina och färgglada sminkningar.
Dock fick jag upp ögonen för något annat när jag hade vart i USA i några månader.
Jag började träna på ett gym som heter 24 Hour Fitness (aka världens bästa gym och personal). Eftersom jag var ledig under dagtid (och dom flesta av mina kompisar jobbade då) så spenderade jag alltid ett par timmar om dagen där, nästintill varje dag. Jag kunde till och med gå dit på dom dagarna jag egentligen skulle ha vilodagar bara för att det var så gött att bara hänga där, snacka med personalen, med andra tränande sociala människor (ni förstår att det är skillnad på svennar och amerikanare när det kommer till att vara social, men det har jag nog redan nämnt innan :P).

Där hade dom också som ett tävlingssystem, man hade en inloggningssida på internet och där kunde man se hur många gånger man stämplat in varje månad (man registrerade sig varje gång man kom in till gymmet) och om man var si och så många gånger/månad så kunde man vinna lite olika saker. 
Första månaden eller om det var andra månaden så vann jag det högsta möjliga priset, man kunde antingen välja mellan att få ngn produkt eller vad det var, eller att få ett 30-mins träningspass med en PT (personlig tränare). För mig var det ingen tvekan om saken och jag valde PT:n. 
Jag snackade väldigt mycket med denne tränare och kände att "Oj shit jag vill också jobba som PT!"
Några månader senare hade jag även då gymmat så många gånger att jag fick välja att träna med en PT igen. Denna gången var det 50min. Jag fick inte samma tränare (tyvärr) men jag fick en tjej som precis typ hade börjat. Och oj, det var inte alls samma upplevelse. Denna tjej var väldigt le och inte puschande alls. Hon gjorde mig inte alls motiverad till att träna. Dock gjorde hon mig motiverad till att en gång i framtiden bli en mycket bättre tränare än henne. 
3:dje gången jag vann fick jag en kille som tydligen är en veteran där på gymmet, and my god han var grym! Så sjukt motiverande och min tanke till att jobba som PT kom snabbt tillbaks. 
Och nu sitter jag här, cirka 3-4 år senare och har äntligen bestämt mig för att det ska banne mig hända! Jag älskar att träna, och jag skulle älska att få träna andra. Och jag vill inte vänta längre. Jag kommer ju inte utbildas av mig själv.  
Ända sen jag flyttade till Växjö så har jag pluggat anatomi och träningslära på egen hand och det är så sjukt kul och intressant. Det var också därför jag var i Linköping för ett par veckor sen för att kolla in en distans utbildning. Jag vet några som har gått den och alla dom jag pratat med är nöjda. så det bådar ju gott. Vet att det finns ngn till utbildning som är på distans (då det skulle vara att föredra för mig då det tyvärr inte finns någon i varken Växjö, eller i Jönköping dit och jag Andreas planerar att flytta i vår om saker och ting går som planerat) :)
Hade velat börja nu till våren, men bestämde mig att det är mycket smartare av mig att ha lite is i magen och hoppa på den utbildningen när vi har en bas i Jönköping. 
Så, så! Då vet ni ;) Vet att det har varit några som har undrat vad det är för utbildning jag kikat på :)
Peace out!

Translation:
Please use a translator if you're interested in hearing about my future school and life plans :)
Peace out :)

5 comments:

ninniej said...

Du kommer blir awesome som PT! Love you babe!

kathariiina said...

Hahaha i will go to my laptop and Google translate in a bit :D

Kathi said...

maaaaaan your swedish is horrible!!! :D but from what I understand you're becoming a Fitness Guru ;) Awesome!!!

Fridis said...

Men vad gött att du vet vad du vill ju :) Skitkul, kör på det!!

Rebecca Ragionieri said...

Buona giornata (: Reb, xoxo.

*Nuovo outfit sul mio blog, fammi sapere cosa ne pensi:
http://www.toprebel.com/2013/01/zara-blouse.html