January 31, 2013

It even smells clean!

Tog mig en rejäl städar/rensar dag idag!

Translation:
Today I decided to have a clean and throw away junk day!
Före/Before
Efter/After
Före/Before
Efter/After
Nu ska jag unna mig själv ett svettigt pass på gymmet med biceps, bröst och latissimus dorsi! :)

Translation:
Now I'm gonna hit the gym :) Work some biceps, chest and my latissimus dorsi! :)

January 30, 2013

Sweat it!

(Fulaste bilden ever haha men jag bjuder på den :P)
Idag ska jag INTE träna ! Måste ta mig en vilodag, och jag får intala mig själv att det ska bli skönt, men jag saknar redan att jag inte får träna haha. Älskar det för mycket.
Igår blev det ett sjukt svettigt pass och det var så skönt. Sen kom Andreas hem och frågade om jag inte skulle med och simma, och hade jag inte vart så utmattad så hade jag gjort det. Nästa gång :)
Har precis vart på ett möte nu på morgonen och ska på ytterliggare ett vid 14 idag. Sen ska jag nog ta mig upp till Samarkand och sätta mig på ett fik där och plugga lite tror jag. 

Translation:
I'm NOT going to the gym today! I have to have a day off, for my body haha. I'm gonna tell myself it's gonna be a nice day without the gym, but I love working out too much to know that's actually true haha. 
So now I've just been to a meeting and I have another one to go to this afternoon. Then I'll probably just hit the mall and do some studying. 

January 29, 2013

Celsius !

Igår blev det ett galet arm/överkroppspass. Vaknade upp med galen träningsvärk.
Men ska åter till gymmet idag tänkte jag. Har min vilodag imorgon! Blir kondition så det bara smäller om det idag! 
Fick hem ett kit från Fitnessguru med lite stuff, så det är en extra motivation! Inte för att jag behöver det sådär mycket haha jag älskar ändå att träna så! :P
Ikväll ska jag sätta mig och fortsätta plugga kroppen. Lär mig om skelettet nu och hade redovisning för Andreas i förrgår, och nu har jag fått en ny uppgift av honom :) Han är bäst på att stötta och peppa mig i plugget ! :) Love that guy :)

Translation:
Worked out my arms and upperbody yesterday and today I woke up really sore! 
But I'm going to the gym today again, I'll have my resting day tomorrow. I'm gonna hit the treadmill and do some major cardio!
Tonight I'm gonna do some studying (anatomy). I've just started reading about the human bones and I had a presentation for Andreas the other day and now he has giving me another topic to study! He's so supportive of my dream and encourages me ! Love that guy :)

January 28, 2013

Weekend of the movies

Har haft en mycket mycket fin helg! Andreas har för en gångs skull varit ledig, och vi har haft det väldigt chill. Var på Hemmakväll rean och fyndade lite, tränat, gått på bio (såg Berättelsen om Pi, åh den var grymt bra och fin!!) och kollat på Family Guy Star Wars avsnitten. Vart mycket fint! :)

Translation:
I've had a very nice weekend. For once, Andreas has been off  and we've just had a very relaxed weekend. We went a got some new movies at the movie sale, went to the gym, went a saw Life of Pi (which btw was awesome!!) and watched our new Family Guy Star Wars episode. As I said, a very nice weekend ! :)

January 25, 2013

Cut straight

Det är fredag! Och jag fick ett sms från Andreas innan där han skrev att "idag känns det verkligen som fredag" Och jag tänkte precis samma sak innan jag läste det. För mig är det inget mer speciellt att det är helg, för mig är alla dagar helger eller alla dagar vardagar liksom. 
Men idag, SÅ skönt med Fredag! :)
Var och klippte mig innan. Asså det går liksom hur länge som helst mellan de gånger jag klipper mig. Det är galet. Men nu kände jag att mitt hår var så slitet att det liksom gick av bara man borstade det. Så nu är några centimeter av och det känns FRISKT! Yeah!
Igår var jag på personalfest med Linnégallerian här i Växjö. Var mycket trevligt, det bjöds på mat och dryck och sång :)

Translation:
It's Friday! And today it actually feels like Friday! Usually weekends and weekdays are the same to me haha, it's like every day is a weekend or every day is a weekday. 
But today, it feels SO good that it's Friday! :)
I went to cut my hair earlier. I never like go to a salon and do it... I have trust issues with hairdressers (thats why I always wanted to work as one myself when I was little, coz I was DEFINTELY gonna listen to the client and not make 'em unhappy! :P) 
I cut a few inches, and it just feels so healthy now. NICE! 
I went to a staff party last night. It was fun, the offered food and drinks for free and some people sang and stuff. It was nice :)

January 22, 2013

I'm gonna tell you a story of a girl...

Sen jag var typ 14 år har jag velat utbilda mig till makeup artist  Du kan nog fråga vem som helst i min omgivning och dom vet om det. Jag har alltid tyckt att det är hur skoj som helst att sminka andra (och mig själv) i galna, fina och färgglada sminkningar.
Dock fick jag upp ögonen för något annat när jag hade vart i USA i några månader.
Jag började träna på ett gym som heter 24 Hour Fitness (aka världens bästa gym och personal). Eftersom jag var ledig under dagtid (och dom flesta av mina kompisar jobbade då) så spenderade jag alltid ett par timmar om dagen där, nästintill varje dag. Jag kunde till och med gå dit på dom dagarna jag egentligen skulle ha vilodagar bara för att det var så gött att bara hänga där, snacka med personalen, med andra tränande sociala människor (ni förstår att det är skillnad på svennar och amerikanare när det kommer till att vara social, men det har jag nog redan nämnt innan :P).

Där hade dom också som ett tävlingssystem, man hade en inloggningssida på internet och där kunde man se hur många gånger man stämplat in varje månad (man registrerade sig varje gång man kom in till gymmet) och om man var si och så många gånger/månad så kunde man vinna lite olika saker. 
Första månaden eller om det var andra månaden så vann jag det högsta möjliga priset, man kunde antingen välja mellan att få ngn produkt eller vad det var, eller att få ett 30-mins träningspass med en PT (personlig tränare). För mig var det ingen tvekan om saken och jag valde PT:n. 
Jag snackade väldigt mycket med denne tränare och kände att "Oj shit jag vill också jobba som PT!"
Några månader senare hade jag även då gymmat så många gånger att jag fick välja att träna med en PT igen. Denna gången var det 50min. Jag fick inte samma tränare (tyvärr) men jag fick en tjej som precis typ hade börjat. Och oj, det var inte alls samma upplevelse. Denna tjej var väldigt le och inte puschande alls. Hon gjorde mig inte alls motiverad till att träna. Dock gjorde hon mig motiverad till att en gång i framtiden bli en mycket bättre tränare än henne. 
3:dje gången jag vann fick jag en kille som tydligen är en veteran där på gymmet, and my god han var grym! Så sjukt motiverande och min tanke till att jobba som PT kom snabbt tillbaks. 
Och nu sitter jag här, cirka 3-4 år senare och har äntligen bestämt mig för att det ska banne mig hända! Jag älskar att träna, och jag skulle älska att få träna andra. Och jag vill inte vänta längre. Jag kommer ju inte utbildas av mig själv.  
Ända sen jag flyttade till Växjö så har jag pluggat anatomi och träningslära på egen hand och det är så sjukt kul och intressant. Det var också därför jag var i Linköping för ett par veckor sen för att kolla in en distans utbildning. Jag vet några som har gått den och alla dom jag pratat med är nöjda. så det bådar ju gott. Vet att det finns ngn till utbildning som är på distans (då det skulle vara att föredra för mig då det tyvärr inte finns någon i varken Växjö, eller i Jönköping dit och jag Andreas planerar att flytta i vår om saker och ting går som planerat) :)
Hade velat börja nu till våren, men bestämde mig att det är mycket smartare av mig att ha lite is i magen och hoppa på den utbildningen när vi har en bas i Jönköping. 
Så, så! Då vet ni ;) Vet att det har varit några som har undrat vad det är för utbildning jag kikat på :)
Peace out!

Translation:
Please use a translator if you're interested in hearing about my future school and life plans :)
Peace out :)

January 20, 2013

Fifty Shades of Red. I mean Grey

Ute virar snön i luften och själv har jag suttit inne hela dagen och precis läst ut en bok på mer än 500 sidor. Och jag har gjort det på drygt en vecka. Det har jag nog aldrig gjort innan haha! Och ja, som dom flesta (som har läst den) kanske förstår så handlar det så klart om "Fifty shades of Grey". Jag fastnade haha! Ville verkligen inte göra det, men vad ska jag säga, den var helt ok. Att den var väldigt lättläst underlättade ju lite med :P Så, nu får jag nog slänga in en request på bibblan att jag vill reservera bok Nr 2 i triologin. 
Att jag dessutom just tjänat ihop 500 spänn på Tradera gör ju inte denna Söndag sämre ;)
Hoppas att ni haft en lika bra Söndag som jag. Nu inväntar jag killen som snart har jobbat klart och då väntar ett pass på gymmet ! Mina ben och armar är helt slut av träningsvärk från veckans tuffa pass så enda jag ska träna idag är mage och rygg!
Peace out!

Translation:
I just finished a book with more than 500 pages in less than a week! I don't think that has ever happened before haha! And as most of you might understand (you who have read it) I'm talking about "Fifty shades of Grey". I was hooked! Haha. I really didn't wanna like it, but what can I say, it was definitely OK. It was very easy to read. So I guess I have to request the next book in the triology at the library tomorrow haha! 
Oh, and I just made 500SEK (57eur/76usd) on the Swedish Ebay page! Yay! Didn't really make this Sunday worse ;)
I hope you guys are also having a nice Sunday. Now I'm just waiting for my boo to come home so we can hit the gym! My legs and arms are exhausted from this weeks workouts so the only part of my body I can workout is my abs and back!
Peace out!

January 19, 2013

Boxing

Ett av gymmen här i Växjö hade (har) öppet hus denna vecka och jag var där häromdagen för att jag ville boxas lite, och dom har ju boxningsutrustning där (orättvist). Asskönt att få ur sig lite på den där säcken. Och mina armar var HELT döda efter det. Shit alltså!
Nu har jag vart lite hundvakt till min lilla bäbis som kom förbi på ett snabbbesök (mamma o pappas hund snackar jag ju om så klart^^). Att jag fick en Subway macka av dom var ju heller absolut inte fel :D

Translation:
I went to a another gym the other day here in Växjö, it was free to work out there and I knew that they had punshing bag (for boxing) so I thought I'd go there and box! It was awesome, and my arms were sooo sore after that arm session! 

January 18, 2013

RED

Jag har gått och blivit mig själv igen ! :) Rödhårig alltså. Åh, trivs såååå mycket bättre nu! Jag trivs iofs rätt bra i ljust hår också, men nu innan jag färgade det så var det alldeles för dassigt och jag var såå trött på det! 
Andreas och jag var hemma i Vetlanda över natten ons-tors. Hängde lite med Ninnie & Samuel och kollade på Shaun of the dead haha. Galen film. 

Translation:
I'm myself again! :) A redhead that is. Man, I feel sooo much better with this color right now! I mean, I like being a little blondish too, but this is just so much more me. Before I colored it it was just a really boring color.
Andreas and I went to Vetlanda wed-thurs and hung out with Ninnie & Samuel.. We watched Shaun of the dead haha. Crazy movie. 

January 15, 2013

My baby bear

Bland det bästa med att vara hemma i helgen, förutom att jag fick träffa vänner, var så klart familjetiden och att få gosa med världens finaste hund. Åh, finns inget bättre än att vakna upp varje morgon och öppna dörren och framför en hoppar en galenpanna till hund och är överlycklig att jag äntligen stigit upp haha. Och på kvällarna när han börjar bli pömsig och han ligger i ens knä och bara myser :) Han är bäst. 

Translation:
The best thing about being home this weekend, beside the fact that I got to see my friends again, was spending time with my family and our little baby bear, aka Worlds Best Dog. There is nothing better than waking up, openening the door and have a little dog jumping up and down out of joy that I'm finally up and can play with him haha. And in the evening when he's beginning to get tired and he's just laying there in my lap, having a cozy time :) He's the best. 

January 13, 2013

Tradera stuff

Kolla gärna in lite kläder jag säljer på Tradera (link) nu :)

Sunday Funday

Började morgonen med att sjunga lite låtar med Ninnie i Allianskyrkan där en vän till oss bett oss sjunga några låtar. Vi sjöng "Closer" (Frida Amundsen), "Vart jag mig i Världen vänder" (Svenska Björnstammen) och "Don't you worry child" (Swedish House Mafia). Vi tyckte det gick fruktansvärt haha, men jag kan tänka mig att vi överdriver en aning. Det var ändå kul att spela och folk sa ändå att det var bra. 
Efter det drog jag, Ninnie och Samuel och köpte ingredienser till pizza och spenderade sedan eftermiddagen med hemmalagad pizza och film! Fin dag i Vetlanda minsann!

Translation:
Started the morning by singing some songs at a church where a friend of ours asked us to play some songs. This and this and this one (links).
We didn't feel as though we performed our best, but I guess it was alright haha. People did appreciate it so I guess we should be happy haha. It's still fun to play :)
After that me, Ninnie and Samuel went to the grocery store to get the ingredients for pizza and went home and had home made pizza and watched a movie. Very nice day, indeed :)

January 12, 2013

Weekend is here!

När jag var uppe i Linköping i tisdags passade jag på att hälsa på fina Erica i hennes otroligt fina lägenhet. 
Vi pratade massa, lagade god paj, kollade på gamla filmer från när vi var små, och åt supergod efterrätt. Mums!
Igår åkte jag och Andreas hem och hade lite fredagsmys med hans mamma. Åt tacos och kollade på film (som jag tyvärr (!) somnade till haha).
Imorgon blir det finsång med Ninnie och på måndag åker jag tillbaks till Växjö igen!

Translation:
When I was in the city of Linköping on Tuesday I went to visit a friend of mine, Erica. She has an awesome apartment in the middle of the city. 
We had time to catch up, eat yummy pie, watch old movies from when we were kids, and we alsa had an amazing dessert. Yumm!
Me and Andreas went to Vetlanda yesterday and had a cozy Friday evening with his mom. We had tacos and watched a movie (and I fell asleep to it haha).
Tomorrow the morning is all about singing for me and Ninnie. Cross your fingers for us haha. And I'll be back in Växjö on Monday again!

January 10, 2013

(((Loong post))) MY STUFF!

Jag fick tillbaks så mycket grymma saker som jag handlade på mig i USA och jag kunde inte vara gladare! Varje klädesplagg har ett minne. Det är helt sjukt! 
T.ex den Jungle tröjan hade jag på mig första veckan när jag var hos min första värdfamilj i Lafayette, CA och jag gick en sväng downtown när en kvinna stannar mig och säger "My God what a wonderful sweater you're wearing! I love it, where did you buy it?!" Och jag svarade på en second hand affär i Sverige. Och hon var helt förbluffad! Haha! Det är SÅNT jag saknar från USA. Spontana, trevliga människor!
Min "Think of the critters before you litter" fick jag på Forever 21 butiken i San Francisco och hade den jämt när vi åkte till beachen. 
Min "I The Mighty" tröja köpte jag på en av de senare I The Mighty konserterna jag var på. Det är ett lokalt band från mitt område, och jag var på näst intill alla deras konserter. Dom är grymma!
Och tillslut min "All colors are beautiful"-tröja är en av mina absoluta favorittröjor EVER. Världens bästa budskap som jag lever efter. Åh. Alla borde ha en sån tröja. 
Peace out!

Translation:
I got so much awesome stuff back from America that my friend Ulli sent to me, and I just couldn't be happier. Coz like, every piece of clothing has a memory attached to it. It's crazy!
For example, that "Jungle" sweater, I wore it the first week at my first host family in Lafayette, CA while I was walking downtown and this lady stops me and goes like "My God what a wonderful sweater you're wearing! I love it, where did you buy it?!" And I answered at a thrift store in Sweden and she was like astonished haha! THOSE are the kind of moments I miss from America. Spontanious, nice people!
The bag that says "Think of the critters before you litter" is from the huge Forever 21 store in San Francisco and I always brought it to the beach when we went there. 
The shirt that says "I The Mighty" I bought at a I The Mighty concert. They are an awesome band from the San Francisco area and I went to almost all their concerts after discovering them. 
And finally my "All colors are beautiful" t-shirt is my, by far, my favorite shirt. EVER! All I can say is: "Word" !  Everyone should have that kind of shirt, in my opinion!
Peace out!

January 09, 2013

What a morning!

My God, vilken dag jag hade igår!
Cyklade ner till stationen lagom i tid för att hinna med mitt 10:07 tåg till Alvesta (där jag skulle hoppa på ett tåg till Linköping vid 10:29). När jag kommer till stationen hör jag i högtalarna att detta tåg är försenat till 10:40!!! Lyckat....
Jag pratar med kundtjänst och dom säger att jag hinner till Alvesta med taxi. Hej fina pengar åt skogen (dock får jag nog det återbetalat som tur är). Kommer till Alvesta vid 10:27, irrar omkring på stationen i Alvesta där dom bara sådär har byggt om hela skiten så jag hittar inte till spåret. När jag väl gjort det och hoppet i mig höjs för jag ser tåget stå still och jag är typ 2m från dörren börjar tåget att rulla! VAD ÄR ODDSEN?!
Ser tåget åka ifrån och börjar nästan lipa för jag tycker så sjukt synd om mig själv (haha ärligt det var synd om mig).
Går in alldeles förtvivlad till SJ kundtjänst och frågar om jag kan boka om till nästa tåg, pga av det som hänt, och jag vet inte hur dom brukar göra i vanliga fall men hon var iaf himla gullig som bokade om biljetten till mig.
Fick vänta i 1 1/2h i Alvesta tills nästa tåg och när jag väl var i Linköping skulle jag ta mig till skolan, och så håller dom på att bygga om en rondell så det gick inte att gå ''där man skulle'' så jag fick gå värsta omvägen! Haha, jobbig dag alltså. Men tillslut kom jag iaf fram :)
Maaan vilken dag! Dock var eftermiddagen och kvällen ojjj så mycket finare ! Men det i ett annat inlägg :P
Translation: 
I had the worst morning yesterday ! My first train was delayed so I had to take an expensive cab to Alvesta where I had to change to another train. And then I missed that train too, because they rebuilt the station so I couldn't find my way to the track in time. 
So I spoke to a nice lady at customer service and she rebooked my train, so I at least could go to linköping, but I would be late for my meeting with the school. But I called them and told them about my situation, and it was OK for me to come later. 
Aahh man what a day I had !
But the afternoon and evening was much muuuch better ! :) But I'll tell you about that in another post :P