October 31, 2008

All Hallows Eve

Idag är det Halloween och alla barnen är hemma från skolan, så det har blivit (och kommer bli) mkt jobb idag... typ hela dagen från 8 tills ikväll.. egentligen kanske man inte får jobba så en hel dag, men va tusan, det är ju sista dagen, klart jag ställer upp. Plus att det är helgdag med, så då ska man kanske jobba lite mer...
Ja ikväll är det första gången jag firar Halloween på ett äkta amerikanskt sätt. Ska bli skojj faktiskt. Dom skulle leta upp en kostym till mig, så jag får se va ja kommer vara haha...
Idag är som sagt sista dagen jag jobbar för denna familj. Det känns skönt ska jag säga. Ungarna har vart jobbiga de sista dagarna.. Blir så irriterad på dom haha.. men men, så är det. Imon är jag ledig. Då måste ja komma ut ur huset en sväng, och sen måste jag packa, för på Söndag bär det av.
Happy Halloween, people!
/Victoria

I love your shirt. It's just too cute!

Idag va jag inne i Walnut Creek och spanade i lite second hand-affärer. (äntligen. Känslan att gå i sc är ngt alldeles extra). Va inne i en jättemysig en, dock va det väldigt (för) dyrt där, men hon som jobbade där va supermysig och cool.
Sen va ja inne i en som påminde mkt om Erikshjälpen eller Röda Korset hemma. Där fyndade jag en fin t-shirt som det stod Victoria på (inte bokstavligen då alltså) och sen en klänning (nattklänning... hihi) som va söt..
När jag traskade runt i staden och ler mot alla människor ser jag en tjej/dam i 30 års åldern och ja ser att hon kollar på mig (ibland får ja lite blickar av folk. Ibland sticker jag nog ut lite. Jag är konstig, ja vet hehe).. Men så när hon går förbi mig ler hon, och när hon är snett bakom vänder hon sig om och stoppar mig och säger :
"I just have to ask you; where did you get that shirt? It's adorable"
"Oh, thank you. Actually I got it in Sweden.. it's second hand/vintage".
" Oh wow, I just love it, it's just too cute!".
En helt random person sådär liksom. Hihi, hon gjorde mig på ännu bättre humör än va ja redan var. (2 personen i usa som kommenterat den tröjan/klänning(?). Den första va en av vakterna på flygplatsen i NY som sa, när jag gick förbi, att hon gillade den. The jungle Beat!). /Victoria

October 30, 2008

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Ja, alla som bor i sverige (småland iaf) kan ju sjunga med till min rubrik ! Mohahahahah !! Detta ska vara ett inlägg av skadegjädje... (iaf till dom som inte gillar snö, vilket ja vet att en del gör iofs .. men iaf..) .. haha..
Jag är glad att jag är långt bort från den svenska vintern. Usch och fy, jag gillar den inte alls.
Dock är det mulet här idag, men va tusan.. hellre lite moln än snö för min del iaf. :P
Nu: Halloween fest i barnens skola.
/Victoria

Byt Bröd!

Look what Victoria found.. Oh, I've missed it so bad. (ok, hade ju vart godare med Faluråg, men va tusan..) Knäckebröd rocks. And I finally found it. Alla som säger att det inte finns här... leta bara lite, så hittar man allt :P
Idag kollade vi på Camp Rock... den va bra liksom... samtidigt snusade lilla bebisen i mina armar.. för sött alltså.
/Victoria

Already a month ?

-Dude. Jag har idag vart i usa i 1 månad. 1 månad. What? Dude, det har gått snabbt må ja lova... Till alla (ngn?) som saknar mig där hemma; hörrni, ja kommer vara hemma med vinden.. ja lovar, tiden kommer flyga förbi.. Nu ska ja nog skriva, inom parentes; iaf för mig.
-Jag slutar inte att förvånas och glädjas av hur trevliga och sköna alla som jobbar i affärer/supermarkets är. Som idag när jag handlade; självklart börjar det med det traditionella :
"Hi, how are you ?"
"I'm good, how are you?"
"I'm just awsame.. Couldn't feel better... Oh, bless you, you put tags on this. That's the way you should do it.. no one gets it. You just made everything so much easier for me now, let me tell ya.." (ok, det ja snackar om är att när man köper ngt i en fryspåse/genomskinlig påse och ngt kostar ngt/lb/kg eller ngt sånt så finns det en lapp som man ska sätta på så att dom i kassan vet vilken kod man ska slå in.. och ja menar, finns det där skriver man ju naturligt det, för man fattar ju att dom kanske inte kan alla miljoner koder i hela butiken)....
Och sen småsnackar han vidare och vidare... och avslutar med "Have a really nice day and enjoy it, miss !"... Liksom, hej ! Även om dom liksom ska va så, så gör det en så glad liksom. Man går därifrån med ett litet leende på läpparna, och nu kommer det nästan naturligt att om man möter ngn så säger man "Hi" eller "Good morning". I'm becoming a real american, aren't I? haha..
Peace.
/Victoria

October 29, 2008

It's Poop All Over!

Ja, ida va jag, mamman och äldsta tjejen i walnut creek och käkade frozen yogurt-glass.. (Mums, mums, mums säger ja bara... snacka om att ha beslutsångest om vilken topping man ska ha haha... finns allt från m&m (som ja tog, vilket ja nog ångrade hehe..) till gummiebears, nötter, cookie-bitar.. ja allt som du finner på godis/kakhyllan i en affär.. haha.. ok, viktig info igen..).I vilket fall, när vi satt ute och käkade grät bebisen en del, så vi stoppade in hennes napp var om vartannat, men hon instisterar på att spotta ut den och så håller vi på fram och tillbaka ett tag.. tillslut tar min hostmum upp henne ur vagnen och framför mig ser jag att hela hennes bak är fläckig med bebisbajs som läckt igen hennes kläder !!! Haha... Ja, det va ju inte en napp hon behövde precis, snarare byte av blöja, kanske?.. så , ja vi bestämde oss för att gå till bilen och byta hennes blöja.. stackars bebis hehe... stackars min hostmum som fick byta den blöjan.. som sagt... så när hon började klä av henne så märkte vi att det va bajs ända ner till foten på henne och på ryggen och det hamnade också i hennes hår pga att hon hade det på handen och sen tagit på huvudet.. vi höll på att flabba ihjäl oss asså haha... eller a, under tiden skrattade jag och tjejen, men sen när det va klart kom vi alla och tänka på hur fult det va haha.. så bra tajmat liksom !... så hon fick åka i bara blöjan hem.. gallskrikandes haha.. stackarn... när vi kom hem fick hon ett bad hehe.. kändes trevligast så ;)
/Victoria

October 28, 2008

Ttttttuesday

Fick ett phonecall innan och nu är planerna så att ja ska flytta till den nya familjen på söndag. Nu på söndag. Helt plötsligt blev det väldigt snart. Men det kan nog vara bra.
Idag blir nog en lugn dag.. vi ska nog åka till downtown och käka frozen yogurt eller ngt sånt sen, tjejerna i familjen. Mys.
Nu: Ut på en filt i solen och läsa People :P
/Victoria

October 27, 2008

Fler konstigt placerade skor

Idag va jag ute och sprang på morgonen (yey till mig hihi).. och ännu en gång ser jag ett par skor på ett mkt konstigt ställe. Nu hängde det ett par skor i en sån där elkabel i luften. Liksom va? Hur kom dom dit? Haha... jag hade minst sagt några teorier att fundera på medan ja sprang haha.. Ngt förslag på hur dom kan tänkas hamnat där?
/Victoria

It's Settled

I'm moving to Los Altos !

We like good feelings, don't we?

Ja, nu är ja hemma efter att ha vart och träffat min (blivande? förhoppningsvis) värdmamma och hennes son. Och det känns bra! Jag skulle lätt välja henne, och ja tror att hon vill ha mig som au pair. Vi åt lunch i södra delen av SF och satt och pratade.. hon va supertrevlig och skön... och hennes son likaså... han verkar va väldigt enkel (tillskillnad från mina pojkar ja har nu haha)...
Mamman påminde mkt om min farmor, lika driven och målmedveten och positiv till att lyckas i livet och att uppfylla sin drömmar. Blev så inspirerad av henne idag (ja kanske kan bli makeupartist ändå ;P) .
Så ja vi åt lunch på en restaurang och sen åkte vi till Pacific Beach i SF med deras hund (sååå sööt), det va typ en hundstrand för hundar att springa lösa.. dock va det så kallt där så vi va där inte så länge.
Ngt som ja fick se i verkligheten idag va den kända dimman som ligger över SF. Shit alabama vilken skillnad det va från att åka 10 min mot havet och SF.. man såg verkligen dimman tydligt och det blev jättekyligt där... hellustigt hehe... Men sen i San Bruno (south SF) va det fint väder liksom.. och det va liksom bara några minuter typ bort..
Nu mår ja bra känns det som. Jag tror detta kan bli ngt bra. Hon verkade vara väldigt positiv till mig också, så det känns bra. Hon tyckte ja verkade va en väldigt "grounded, down-to-earth-tjej"... va säger ni, har hon rätt ;) ? Och så frågade hon om ja pratade engelska i sverige.. hon hörde liksom ingen accent och det va så flytande.. ja, det är ju tur det :P

(Deras söta lilla hund Cuma...)
/Victoria

October 26, 2008

Meeting

Det var meningen från början att jag skulle åka hem till värdmamman idag i Los Altos, men planerna blev ändrade så nu ska ja träffa henne i San Francisco istället.. kan va trevligt det med. Så nu ska ja bara ta på mig och göra mig iordning och sen drar jag...
/Victoria

Come to mama :D

Extrapris på B&J :D . Victoria slår till... 23 :- ninnie :D

October 25, 2008

Carnoween

Idag va ja med familjen på Carnoween som va i N:s skola... va söta alla ungarna va alltså. Alla var helt extas och utklädda i alla möjliga kostymer/outfits... Allt från Prinsessor till Darth Vader till Mimmie Mouse till Dracula.. ja allt mellan himmel och gjord. Ja gillade alla söta prinsessor :P Det skulle ja vilja va :D
Ja, mina va ju som sagt en svart katt, en stormtruper och en shackpjäs (nej då han är inte alls nördig i shack... han har bara typ 100 böcker om det och spelar det mesta delen av hans fria tid hehe.. ). (Varför han vill vara drottningen och inte kungen kan man undra... Jo för att drottningen är "the most powerful piece". Så det så haha..
Och ja, på hemvägen stötte jag på ett vattenfall/eller vattenuppskjutet mer.. Det va ngn som hade backat in i en sån där vattemgrejs (ordtorka..) så det for vatten flera meter upp haha.. Inte varje dag man kan få en gratisdusch så där mitt på gatan...
(Jag ska antagligen träffa den indiska mamman imorgon.. kan låta rätt bra faktiskt. Jag hoppas.)
/Victoria

BB-day

BB (som i Busy, Busy).
Idag har vi gjort saker hela dagen.. Runt ett åkte ja med mamman o pojkarna och klippte sig, och jämte låg en leksaksbutik som vi gick och kollade lite i.
Sen tog vi bilen till tvätten (ja hoppas ni noterar...) och satt där ett tag. Hände en liten olycka mellan ett barn och ett av "mina".. dom trillade lite, men det va inge större fara sen..
Sen åkte vi till en park och lekte lite där.. mysigt.. men sen blev det segt, för vi va där ett bra tag.. well well..
Nu på kvällen har vi hållt med på alla pumpor till Halloween. Vi har grävt ur alla Jack Lantern's och gjort ansikte på dom och allt därtill.. Mysigt värre. Alla är verkligen sjukt uppspelta in för Halloween. Överallt liksom hehe.. Men det är kul.
"Mina barn" ska vara: en katt, en schakpjäs, en stormtruper (om ni kan Star Wars vet ni va det är), och lilla bebisen ska "va" en Mumin.. eller a, hon ska ha helvita kläder och ha en mössa med en bild på en av mumintrollen hehe.. sött värre..
På familjefronten så kan ja meddela att ja ska prata med en mamma imorgon.. så ja, vi får se hur det låter...
Imon är det helg och det är überskönt. Det tar på krafterna det här, och att gå upp vid 06.50 varje dag är långt ifrån kul.
/Victoria

October 24, 2008

Unachievable Dream

Jag har tänkt. Jag har tänkt på en sak. Jag och en kompis har haft lite som "lösa planer" på att flyta utomlands (usa då kanske) i framtiden. Men ja har kollat upp det där, och det är INTE LÄTT. Inte gratis heller, vilket iofs inget är, men ja. Men efter att ha vart här i nu 3 veckor känner ja att jag vill komma hit igen (fick ja dessa tankar pga av ja kanske måste åka hem? Ja. Dock är det liksom inte säkert, ja har troligtvis nästa vecka på mig att leta med om det skulle va så). I vilket fall, jag måste iaf komma hit igen. Jag är kär i usa tror jag. Ja menar jag har ju bara sett typ 1% av kalifornien, och typ 0,2% av usa haha, men ändå liksom...
Min dröm tror jag skulle vara att plugga i kalifornien till makeupartist. Åh vad jag skulle vilja det så sjukt mkt. Varför ska allt vara så dyrt? Varför kan jag inte få vinna på lotto?
Undrar om det någonsin kommer hända att jag får min önskan uppfylld? Liksom, seriöst, vad vill ja annars göra här i livet? Inget. Jag vill detta. Nu vet jag vad jag vill. Varför existerar pengar? Det är mitt enda problem tror jag.
/Victoria

Varning för *negativt inlägg

Okej. För en stund idag mådde jag rätt dåligt. Både pga mig själv och hela situationen. (Observera: Det är inte så "allvarligt" som det låter)
I vilket fall har jag skrivit lite fram och tillbaka med min kontaktperson och också haft en del matchningar som inte vart i kalifornien, där jag såå gärna vill stanna...
Och så ringde min kontaktperson till mig och va lite.. hm , va ska man säga.. inte upprörd på ngt vis, men lite irriterad? på att jag va så himla angelägen om att vara här och att jag nu måste vara öppen till hela usa... osv osv... okej, fine.
Nu har jag för tillfället en matchning i SF-området med en indisk mamma som har en 9-årig son.... Så vi får se om dom ringer, och hur det skulle låta i så fall.
(Spana mitt 'lilla äpple jag köpte idag. dom var mini alltså... så sööta, kunde inte motstå att prova liksom :P)
/Victoria

October 23, 2008

Square One Once Again

Det blev inte den famljen. Dom va inte heller så på med mig heller, så det va bra så slapp ja komma med en massa förklaringar varför ja inte ville va hos dom.
Så, ja...
På tal om lite roligare saker; Här omdagen hörde jag min nuvarande hostmum prata med hostmamman i SF om mig... Och hon gav en massa beröm om hur bra ja va som au pair. Hur gärna hon skulle vilja behålla mig, och att jag är en så underbar person. Kul och höra.. Jag blev så glad när ja hörde det. Dessutom är det kul att lyssna på när andra personer pratar om en...
Liksom vad som sägs och så... eller ja, iaf om det är bra saker som sägs hehe...
Ne, nu ska ja göra ngt vettigt. Vet inte vad dock men hehe..
/Victoria

Rinner min tid ut? :(

Ja nu har jag pratat med den mamman som ja hade som matchning för tillfället. Va besviken jag blev. Jag hade målat upp en rätt bra bild av denna familj/läge-situation, men den försvann med vinden när the hostmum va så pass ärlig som hon var. Hon sa att allt det positiva med jobbet, och det lät bra och så, men sen va hon ärlig och sa att det va en väldigt tråkig stad/område dom bodde i, och det är 1h till SF, och då är det buss och byten och sånt dit.. jobbigt värre.. och sen skulle det bli en del dö-tid på eftermiddagarna då ja måste va i huset medan barnen sover.. okej det kan ju va en bra tid att kolla internet och sånt, men liksom.. ja vill ju gärna inte ha tråkigt i ett år (eller ja, nu 11 mån) framåt. Och sen så åkte dom till släktingar 6 (olika) veckor/år och så får ja inte följa med pga sängplats och då är ja bara hemma, och ja måste ta mina 2 veckors betald semester när dom är borta liksom.. men det är ju inte så lätt för mig att liksom anpassa mig (och vänner) efter dom.. eller så.. Jag ska sova på det och höra av mig till henne imorgon. Men som det verkar nu.. Nja.. synd. Men annars är det bara till att fortsätta leta.
Håll tummarna (tummen!) för mig folk!
/Victoria

October 22, 2008

Bebis-sövaren Victoria

Japp, det är jag det. Lilla Julia, 6 veckor somnar alltid (99/100 ggr) i min famn. Dom säger att jag har "the magic touch". Ja, antingen det eller så är jag tråkig att vara hos, så att hon hellre sover liksom ;P
Btw har jag en ny familj på gång, bor lite mer norr om SF, 2 barn (5+2 år). Ska prata med mamman ida, så vi får se =)
/Victoria

Förmiddag i Solen

(Spana, weird ljus på ögat..)
Efter att ja kommit hem från springturen käkade ja en god frulle, och sen satte ja mig ute i solen med ett glas mangojuice/iste (egen blandning; svalnat te med is, mangojuice och vatten+ massa is för det va varmt ute!), och läste i min nya "bok". Greta Garbo dök upp bl.a hehe.
Familjeletandet går... ja du, det vet ja nog inte. Fick två förslag på familjer på östkusten (där ja inte vill va) och mailade hon som har hand om det, och hon bara "oj, va blev du matchad där, det står ju att du vill va på västkusten".. så ja, då fick ja en annan familj som bor norr om SF, i Santa Rosa. (För att krångla till det lite så kan ja tillägga att antagligen är det den familjen som den förra au pairen som va här (som familjen inte ville ha för hon va inte så bra) fick för beskrivningen lät exatkt. Dock så undrar jag då; varför är hon inte kvar hos den?).. Well well, I keep you updated.
/Victoria

October 21, 2008

Morning Workout

Nu ska ja snart springa med min 5-åring till hans skola... han ville springa och frågade om vi kunde det istället för att åka bil hehe.. Ja, varför inte liksom.. Får se om vi kommer fram ;P
Update: Vi kom fram. And it was nice, I'll tell you
/Victoria

October 20, 2008

If you're going to San Francisco Be sure to wear some flowers in your hair If you're going to San Francisco You're gonna meet some gentle people there

Hemma o trött i benen

Ja nu orkar ja inte skriva ngt för kl. är 11 och ja måste sooova... kort bara: familjen blir det inget med där, fick ingen bra känsla alls av dom... Men ja hade iaf en trevlig dag i SF med svenska gals.. det va trevligt... skönt att träffa lite people around here liksom..
Snabbt bara också.. haha, ja stod och väntade på dom andra tjejerna när det kommer fram en snubbe i typ, 25 års-åldern och bara:
*"Hi. Where are you from?" (V:Sweden)
"I just have to tell: you are really pretty" (V: ööh, Thank you?)
"No, I'm serious. I mean, you're like really beautiful. Beautiful" (V: .... thank you?)
Och så ville han att vi skulle hänga ngn dag.. och ja bara mm.. asså han verkade schysst och så, men liksom a.. haha.. man vet ju aldrig haha.. Sen när ja va i en affär och skulle växla pengar sa han som jobbade där att:
*"You're not from the Us, right?" (V: No, I'm from Sweden.. hehe.. could you tell om my accent or what ? hehe)
"No, you just look really european..." (och sen pratade vi lite mer)..
Folk är så PÅ här verkligen.. haha.. well well.. lite kommunikation är alltid trevligt.
(Bilder från SF kommer kanske.. blev dock inga bra, men någon kanske ja slänger in imorgon eller nått..)
/Victoria

October 19, 2008

San Francisco, Nästa

Nu ska ja in till SF för att 1. Träffa min kanske blivande värdfamilj, 2. Äta middag och umgås med lite flicks. Trevlig, trevlig.
/Victoria

I found the treasue :D

SER NI VAD VICTORIA FANN FÖR BUTIK IGÅR !!! Jag blev fattig pga av denna butik mohahahah... Goodness alltså. En butik med lösgodis.... men dyrt va det tusan, men helt klart värt det. Nu har jag laddat upp för några veckor (dagar hehe)... Mums :D Sverige-känsla till max!
/Victoria

Jag Hamnade Väldans Rätt, Indeed

Jadå, jag kom fram till slutmålet, The Mall, men felfritt ska jag inte säga att det va. :D
Jag har åkt med dit en gång innan, men ja kände att jag visste vart ja skulle, det är inte så svår väg dit, mest raksträcka, och så hade ja kollat på Google Earth hur vägen va, så ja kände mig rätt säker på vilken väg ja skulle ta. Men trots min säkerhet (som rätt snat förvandlades till osäkerhet.. och ja, ja erkänner panik haha) svängde ja av vid fel ställe (2 gånger! haha). Tur iaf att jag, när ja svängde, insåg att det va fel så jag hade möjlighet att hitta ställen att vända på. Men ja, ja kom fram, och jag kände mig lite stolt. Inte mkt, men ja, lite.. :P Det är inte alltid lätt att köra bil själv i ett helt nytt land, i en helt ny stad där man vart en gång!
En sak måste ja bara säga: Jag älskar This Mall. Jag älskar amerikanska affärer. Jag älskar amerikanska reor (clap your hands and say Yea!). Jag älskar amerikanska människor. (okej ja ska inte dra alla över en gräns, men ni förstår..). Hur trevliga och snälla får man va liksom. Bara under denna dag fick jag fler kommentarer än va ja någonsin skulle få om ja skulle trippa runt på stan hemma ett antal dagar (låt åt sig en evighet). "Wow, what an awsame makeup", "What a lovely haircolor you have".. och då är det från människor som jobbar i butik liksom.. Och alla är så trevliga, så man kan inte bli annat än glad av att höra alla dessa fina ord.
Ja ska erkänna att ja köpte lite saker, fina fynd gjorde ja verkligen.. men ja höll även tillbaka en hel del (!).. Dude asså haha.. men man kan ju inte köpa allt på en gång....
(Bikini för 0.99 cent! Yepp, ni läste rätt :P)

(Ett fint halsband för 0.99 cent)

(En bok från For Love 21.. en butik med alla "småsaker" från Forever 21... Oj, det blev inget därifrån.. ändå fanns det en del saker som va niciga där, ska ni veta. Blev också ett par gladiatorskor (kanske inte så nödvändigt nu men va tiusan), dom kostade bara 4.99 $ = 37:- haha :P)
/Victoria

October 18, 2008

Osäker väg?

Nu ska ja snart åka till ett shoppingcenter... Där finns bl.a Forever 21 :D
Inte bara det, jag ska köra dit själv med.. ! Tjena, ja vi får hur det går haha.. Inte bara att köra, men att hitta med.. men det ska nog inte vara några problem.. eller? haha..
Förövrigt så hatar jag att ta emot pengar.. tog precis emot min lön från denna vecka, från pappan.. och liksom, det är så pinsamt på ngt sätt... liksom tack? Frötjänar jag den? osv osv.. så har det alltid vart att ta emot pengar. Jag tycker det är konstigt. Det är bättre att få dom insatt på ett konto liksom.. well well hehe..
/Victoria

Target!

Idag va vi i en affär som hette Target (finns lite runt om i usa) och gud i himmelen va det va stort, och billigt och bra och allt ! Tusan att ja bara hade typ en halvtimma, för det va bara meningen att mamman skulle lämna tillbaka en grej och sen skulle vi hämta en av pojkarna.. Så ja försökte spendera mina 30 min väl där inne, för att hinna se så mkt som möjligt. Det va som Ullared typ, fast 1000 gånger bättre. Liksom, det fanns snygga kläder (billigt och mkt rea va det med), skor, iPod (det fanns en för.. hm, hur mkt va det nu.. äh kommer inte ihåg, men det va superbilligt + en rosa fin, men som va slut.. måste typ köpa..well well), film, musik.. ja rubbet. Allt du kan tänka dig typ, till bra pris (och ja, som sagt; Victoria Like). Varför etableras inte Target i Sverige liksom...
Hann iaf slänga med mig en tröja för 80 riksdaler.. Något ja reagerade på som va lite skojj var att bikinis (säger man så? låter konstigt..) hängde jämte vinterjackor hehe.. såg lite skoj ut tyckte ja..
En annan bra sak är att familjen troligen kommer hitta en ny au pair till dom, som är från Sverige tom... hon (och ja) pratade med henne idag, och det ser positivt ut.. så både jag och mamman har vart på bättre humör idag, och stämningen har vart finfin... T.om barnen har varir snälla idag (för det meste).. och då känner ja såhär; vad lämnar ja liksom.. lite sorgligt, för det är en väldigt "down-to-earth" familj ja är hos nu.. Men men, det kan ju bli lika bra hos en annan, vem vet. Möjligheterna är stora, och jag är iaf fått träffa och lära känna en fin familj =)

(Ni märker att jag är lite positivare ida, va? ;P). Nu ska ja iaf snart njuta av en lång natt och en härlig morgon då ja inte behöver höra alarmet vid 7am..
/Victoria

Stor saknad.

Det finns många saker jag saknar ifrån Sverige. Självklart familj och nära & kära och så... men ngt som ja är beroende av är svensk lösgodis. USA må vara bra på/med mkt, men när det kommer till godis känns det som att allt är peanuttbutter hit och peanuttbutter dit... Ne, tacka vet ja äkta svenskt lösgodis från Willys och Kvantum...
Ja försökte göra mig en liten påse med lite mix som ja hittade, och även naturgodis.. men nja, blev inte riktigt samma sak liksom.. (dessutom fanns det inte så mkt choklad haha... va tusan..)
/Victoria

October 17, 2008

Varm dag

Idag fick jag ett phonecall från familjen jag var matchad med... Jag ska antagligen åka in till henne i SF på söndag, så ja vi får se hur det går. Fick precis reda på att det var familjen till en av tjejerna ja träffade i NY som ska åka hem... Men det va nog inte pga av familjen (får vi hoppas iaf)... Dom "klickade" tydligen inte.. så vi får se om vi "klickar" hehe..
Idag va vi i en park och lekte.. lilla killen hade en playdate. Och det var superhot, ja höll på att dö (nä inte riktigt men det va väldans varmt). Idag hela dagen har dom skött sig rätt bra ungarna.. skönt.. men då tänker ja såhär; ska ja stanna då hehe.. Ne, men det är ju inte det liksom... (jag skulle dock tagit med mig kameran dit.. det va fint där och så sprang det runt en massa ankor och gäss... haha,.. dom va sköna..)
/Victoria

October 16, 2008

Upp som en sol, ner som en pannkaka?

Idag på morgonen satte sig min hostmum ner jämte mig och sa "Förlåt för att jag varit lite borta, men ja, det blev så mkt nu, och det blev lite jobbigt, för det finns typ inga au pairer till oss, i så fall kanske i januari... Så, ja ja vet inte vad vi ska göra, jag kanske måste lägga ner mitt företag och sälja en av bilarna"...
Okej. Förlåt? Asså, jag känner mig ju skitdum nu (kan vart hennes syfte till varför hon sa det, för att jag ska stanna kvar liksom).. Om det var menat att ge mig ångest och dåligt samvete så lyckades hon, det ska ni veta.
Ibland måste man tänka på sig själv i första hand, även om det innebär att man måste "såra" andra. Det är sant, men är jag en självisk person nu?
Jag hoppas att hon överdrev och att hon bara sa så.... :(
/Victoria

Lite gladare inlägg, tack!

Ja, senaste tiden har mina inlägg vart så dystra och tråkiga tycker ja, men det ska vi ändra på hehe..
Familjen från SF har inte ringt ikväll, men det finns fortfarande chans imorgon-förmiddag. Men om inte är det lugnt, det kommer fler matches...
Häromdagen lärde äldsta tjejen mig alla mynt.. dom är så svåra att hålla reda på, vad som är vad och så... Det står liksom inte "25 cent" och "5 cent" osv, utan nu är det Quarter, Dime, Nickel och Penny som gäller... Ska jag lära er som inte vet? Hehe... I will.. ok:
Quarter= 25 cent (störst och silvrig)
Dime=10 cent ( silvirg och lite mindre)
Nickel=5 cent (Silvrig och lite större än Dime)
Penny=1 cent.. (Lika stor som en Nickel fast bronsfärgad..)

Varför skriver dom inte vara 5 cent på istället? När jag var i affärerna i början gav jag bara fram min hand med mynt till kassörskan och undrade om hon kunde hjälpa mig... jag vill inte samla på mig en massa onödiga coins liksom... haha.. men nu börjar jag lära mig med.. Fast dom är så lika med, det är det som är dumt. Alltså utseendet liksom.. but I'll get the hang of it, you'll see hehe..
/Victoria

October 15, 2008

Matchning 1

Nu blev jag matchad med en familj i San Francisco. Dom hade en kille på 1 år, 9 mån. Låter ju ok liksom. Får se om dom ringer.
/Victoria

Morsning Korsning

Ja, då är det redan mitten på veckan här. Idag väntas ett samtal från CC, vet inte vad som kommer sägas, men det märker jag.
I helgen ska jag (förhoppningsvis!) in till San Francisco och ha kul med lite tjejer jag träffade i NY. Så det ska bli kul. Måste bara höra med min hostmum hur jag lättas kommer dit och så...
Annars är det inte mkt mer som är uppdaterat.
I eftermiddag ska vi dekorera inför Halloween som är überduber stort här... får se om dom håller sig lugna barnen, eller inte.
/Victoria

Dagen till ända...

(Photographer: Christian Coinbergh)
Ja som sagt.. Då var denna till ända. Typ iaf..
Den här dagen har varit konstig. Från att ha varit übernervös för att prata med mamman, till att känna mig superdum och egoistisk känner jag nu nästan ingenting tror jag. Eller jag vet inte. Jag är kluven. Har jag gjort rätt, har jag gjort fel. Dessutom har barnen världsta vart snälla ida med inte alls lika mkt bråk som vanligt. Men, det är ju inte bara bråkandet som är grejjen, så jag hoppas att jag gör det som är bäst för mig. Jag vill ju kunna säga att "åh ja älskar att vara här, jag skulle kunna förlänga mitt år" osv, och så känns det inte i denna familj. Jag trivs nog när det är lite fewer people. Jag är inte från ngn stor familj hehe.. Men jag hoppas gudarna gillar mig och skickar mig till en bra familj (i Kalifornien ;P). Tänk om dom bara ger en massa förslag i typ Boston eller ngt sånt tråkigt. Buhu, säger jag då. Well well, det är bara onödigt att spekulera i vad som komma skall...
Stämningen i familjen är.. ja vet inte rikgit.. jag tror alla låtsas som det regnar nu.. för nu är det typ som att inget har hänt. Och det är bra på ett sätt, men jag känner fortfarande att dom tycker att jag är "dum" för att jag ens sa ja till jobbet.. Okej, jag kanske skulle tänkt efter en gång till när hon sa att det va mkt jobb och att dom kan vara rätt jobbiga, men liksom.. vi det tillfället ville jag bara åka typ, och det kändes ju så rätt.
Vad tror ni, folk? Gjorde ja rätt i att följa min magkänsla?
/Victoria

October 14, 2008

Awkward Atmosphere

Nu är det lite konstig stämning här tror ja. Och jag är den ansvariga.
Hon från CC var här innan och pratade med oss, och det kommer bli en re-match. Alltså när vi satt där; jag, mamman och hon från CC kände ja mig som det svarta fåret typ. Som världens dummaste person. En person som förstört för en familj supermkt. Men samtidigt är ju det här bättre för familjen också, det är ju bättre om dom får en som klarar av detta jobb. En som är lite mindre som jag.
Usch, det är så konstig stämning nu mellan oss. Jag känner mig typ hatad. Det är ja säkert inte, jag är väldigt bra på att överdriva, men hon säger inte alls lika mkt, det är en väldig pinsam tystnad när det är tyst, och när ngn säger ngt är det som att "a nu måste ngn säga ngt", och typ om man låter trevlig så är det liksom "a, ja måste låta trevlig"... Ja ni fattar...
Men ja hoppas iaf jag har tagit rätt beslut. Jag har gått på min magkänsla och ödet får bestämma resten.
Det jag tycker känns lite tråkigt också är att nästa familj kanske inte bor i Kalifornien :( Jag vill ju jättegärna vara kvar i denna vackra stat.....Åh, har jag gjort rätt, har jag gjort fel?
Äh, nu rycker vi upp oss lite här, va.. .. Så ! hehe..
/Victoria

Dumma jag?

Okej, just nu känner jag mig så dum, egoistisk, och igen- dum, elak.
Efter att ha legat i natt och planerat lite hur jag skulle säga till mamman, tog jag tillfället i akt och satte mig ner och pratade med henne och sa hur jag kände. Det var jobbigt, min röst började skaka... jag gillar inte att prata så personligt eller vad man säger, med folk. Anywho.. Hon blev nog rätt chockad (och besviken?) när jag sa det, för hon hade ju som sagt inte anat ngt. Annars kan det ju vara så att man märkt att man inte passar personlighetsmässigt och så... (Vilket jag annars tycker att vi gör, och det är det som är lite sorgligt). Men hon var väldigt förstående och ville ju liksom att jag skulle känna att jag trivdes helt osv.
Nu vet jag inte vad som händer, om jag ska få en ny familj på "en gång" (eller a, inom snar framtid) eller om vi ska testa en vecka till och se... Det ska komma en hit snart så vi ska prata (inte pga av det, men ett möte som alla har i början), men det kommer ju tas upp så klart. Så ja, vi får som sagt se.
vad jag "fasar" (inte så drastiskt ord kanske) är att jag hamnar i en sämre familj liksom.. men men, då får ja väl byta en gång till haha..
/Victoria

Fight

Och just nu står föräldrarna och bråkar/diskuterar livligt strax utanför mitt rum. Bra, väldigt passande för mig att komma och knälla om mina känslor. Jobbig situation.
Dom rabblar ju upp hela deras liv typ, varandras brister, varför "du" inte lyssnar på mig, blablabla... Rolig kväll detta blev. Inte.
/Victoria

Ny vecka, nya tag?

Då var det måndag igen.. Samma veva, samma sysslor.
Dagen började som vanligt, var med och skjutsade ungarna till skolan... sen så hade jag bebisen lite, sen sov hon, sen åkte mamman och hade bebisen, och då va ja ledig.. va ledig till 13, men hon kom inte tillbaka förräns 15, så då va ja helt sysslolös.. Meningslöst.. Om ja hade vetat att jag hade vart ledig så länge kanske jag kunde gjort ngt.. Well well..
På eftermiddag körde ja lite... gick väl ok.. sort of.
Sen till kvällen hade vi gjort middag och tårta till mormorn som fyllde år idag. Och mitt i middagen blev det världens kaos typ. Lilla killen ville inte äta sina grönsaker (ja vet det är låter så lamt, men så var det) och sen för att föräldrarna sa att han skulle äta en gurka börjar han störttjuta och skrika och ha sig. Och då, enligt familjens regel-system, fick han en varning, men han vägrade fortfarande, och då fick han en time-out till sitt rum, men han vägrade det med. Då blev han släpad tills sitt rum och fortsatte skrika. Mamman och pappan började bråka för att mamman ville inte att pappan skulle fortsätta "fighten" med lillkillen, men han gjorde det iaf. (Lillkillen är lite, ja va ska man säga. Enivs/bortskämd/grinig/kort-stubinig osv osv) så ungerfär efter en halvtimma av farandes ut och in från sitt rum, fått en massa godsedjur borttagna och diverse åt han sin gurka, men stämningen i familjen blev konstig. Mamman blev ledsen och allt blev bara konstig. Ja kände mig lite lustig i sammanhanget för ja bara stod där, men jag plockade iordning disken och städade lite så länge för att ändå "göra ngt" och inte bara stå och glo typ.
Så ja, jag hade ju tänkt att prata med mamman ikväll och säga vad jag tycker och hur jag känner... men åh, va detta tvunget att hända ikväll, ja vill ju inte komma med ännu fler "dåliga" saker liksom.. men samtidigt skulle det vara väldigt bra att säga ngt ikväll, eftersom imorgon ska vi ha ett möte med en från organisationen och prata lite om hur jag trivs, och sånna allmänna frågor, så då kan det ju vara bra om jag kanske liksom säger hur jag känner..
Buu... va detta är svårt. Men ja vill vara kvar i USA. Jag ska vara kvar. Jag gillar USA. Men jag vill vara i en familj jag trivs i till 100 %.
Har även snackat med lite andra au pairer, och det är endel som också är tveksamma av olika anledningar, så jag är inte ensam så det känns på ett sätt skönt.
Och sen, tack för alla stöttande kommentarer folk. Det uppskattas ska ni veta.
/Victoria

October 13, 2008

Fresh Choice Lunch

Idag var det lunch med au pairer i detta området... Det va trevligt.. träffade några svenska tjejer och bl.a en norsk.. dom va trevliga.. gick en sväng inne i Walnut Creek med en svensk, norskan och även en tysk... Trevligt värre.
Sen blev det också en vitaminboost från Jamba Juice. Mumsigt värre.
Sen körde jag även för första gången här... det gick bra.. dock är det lite annorlunda, men det är ju inte så konstigt... det är en massa olika filer bara haha..
/Victoria

October 12, 2008

Nerd For Less

Ja, ja ska erkänna att jag känner mig lite nördig, men jag kunde inte motstå haha.. :D
/Victoria

October 11, 2008

Tankar från Sängkanten

Jag vet inte om dom tankar jag har nu är så särskilt bra, men jag kan inte rå för hur jag tänker.
Det har nu gått en vecka sen jag kom till "min familj". Även om föräldrarna är supersnälla och trevliga vet jag inte om jag är rätt person till att hjälpa dom. Jag vet inte om jag är stark nog att ta hand om 4 barn. Och just dessa barn. Jag tror nästan att dom skulle kunna köra över mig. Jag har legat i natt och tänkt lite på det här och asså ja.. I allmänhet trivs ja liksom, men när jag tänker efter. Ett helt år med denna familj? Jag vet inte om jag är gjord för det. Det finns STOR risk att det blir för mkt.
Det är inte det att jag har hemlängtan, för det har jag inte än, det har jag inte. Och okej, det har gått en vecka med detta, jag har inte gjort så mkt annat än att bara vara i huset, och det blir säkert annorlunda om jag träffar lite andra people och hittar på saker. But still, jag ska ändå jobba lika mkt. Usch, ja vet inte vad jag ska göra. Liksom ska jag säga ngt till mamman? Hon kommer ju tycka jag är asdum. Men liksom aahh.. I don't know right now. Liksom samtidigt vill jag ju hjälpa mamman för jag vet ju hur svårt hon har det och hur mkt jobb det är med alla barnen. Gud alltså.
Ni får inte tro att jag är såhär.... a, ja vet inte men... jag vill ju ändå känna att jag har hamnat rätt. Och jag trodde verkligen att jag hade det. Samtidigt kanske jag har det, men.. ne.. När ska jag säga ngt? Ska jag vänta några veckor till och se? Ja menar varje vecka kommer ju se lika dan ut. I kind of know that. Jag vill ju göra det bästa av mitt år här och vara i en familj som känns 100 %-ig. Jag vill ju vara ärlig.
/Victoria

(Photographer: Diego Uchitel)

Guitar Hero

Jag har ju nämt att pappan i familjen är världens Guitar Hero Nörd... och igår, innan vi skulle åka, va jag med och spelade.. eller ja, pappan spelade gitarr och sen har dom även en mick och trummor så att man bildar värsta bandet (gud va jag skulle viljat haft det för några år sen- världens himmelrike för MiZlii.. som btw är ett band jag och 2 till bildade haha.. We Rocked so hard haha..) anywho... så ja, vi körde lite Red Hot Chilipeppers och ja spelade både trummor (svårt, men skojj!) och sen sjöng ja med haha... pinigt.. men ändå inte så farligt.. det va mest på skojj.. haha.. Men det va skoj ska jag tala om!
Idag är det helg och städerskan i huset är här och gör rent, och jag är ledig. Soft. (Men jag saknar lördagens tidning..)
/Victoria

Nice Night Out

Nu är jag precis hemkommen från middagen..vi var som sagt ute och åt på en japansk restaurang med mammans pappa (barnens morfar) + deras morfars nya gal... alltså kan man vara mer positiv och skön än hon? det undrar jag... Hon liksom vände allt negativt (om det dök upp ngt) till ngt positiv, och hon gick kanske högst 2 sek utan ett stort leende på läpparna och bara vara allmänt positivt inställt till allt! Asså hon skulle jag vilja ha som polare om jag mådde dåligt typ..Och supertrevlig med, så pratfull, så livad, så uppmuntrande.. ja ni förstår. Helt härlig! :D
Ja, var var jag.. jo, det fanns en massa alternativ som dom beställde som man kunde äta och det var inte sån sushi som jag åt hemma (som var d.i.s.g.u.s.t.i.n.g ! ! ! ) utan nu var det typ en tofusoppa som var helt ok, ngn räksak, ngn zuchini sak, och sen en sushirulle med avokado o gurka och sen sojabönor! Allt var superhealty- me liky... Så ja, det smakade gott liksom ! Fast jag testade en "sås"/dipping och hon varnade mig om att den va "lite stark" och jag tog typ en droppe och höll på att sätta i halsen haha... blev helt typ röd i facet och började hosta och ha mig mohaha.. Och då är jag ändå inte så känslig mot starka saker! Dude alltså ! Haha, men hon åt på som tjyven av det.. ja fattar det inte :P

/Victoria

2 Nice Dudes

Idag hade ja båda mina killar själv ett tag på eftermiddagen, och det var värst va dom va snälla idag då. Jag behövde inte säga ifrån mkt ngn gång. Wihii... Dom lekte så snällt så, så jag är nöjd :D
Vi Körde "Tedder" (kanske inte stavas så, men uttalas så iaf hehe).. En basketboll är upphängd i ett långt snöre i pelaren till baskekorgen och så skjuter man bollen till varandra... Det va skojj !! hehe..
Sen pratade dom på mig med som bara den, och fortfarande inga bråk! Yey. So that's goood.
Imon är det helg och ja är ledig. Sweeet.

Now: Off to Sushi :S haha
/Victoria

October 10, 2008

Sushi? Jag?

Ikväll ska vi gå ut för pappan fyller år och vi ska käka sushi. Haha, ja åt det en gång och då sa ja att jag aldrig skulle göra det igen! Men ja menar det kan ju vara annorlunda nu, who knows. Hon sa att man fick en massa olika varienter så jag kanske gillar ngn ju... får se helt enkelt hehe..
/Victoria

Första träningspasset på evigheter

(Fröken söt sov hos mig på morgonen..)
Idag har vart en bra och skön dag.. inga bråk eller jobbiga ungar eller något, så det är skönt..
På förmiddagen hade ja lilla bebisen när min hostmum sov, sen va ja ledig till 13.15 och innan det gav ja mig ut och sprang en sväng.. ja tänkte att ja skulle springa till Lafayettes downtown (kollade på google earth att det skulle ta ca 7-10 min med bil) så ja bara "a men ja testar och ser hur långt ja kommer" men ja hann inte komma ändå fram innan ja va tvungen att vända haha.. tiden gick..... jag får ta och springa snabbare nästa gång ;P
Vägen dit är bara freeway, eller a typ motorväg, men på sidan finns det en cykelväg som ja sprang på men sen när ja va på hemvägen började ja känna att ja inte va på samma väg som ja hade vart på dit vägen (det va bara raksträcka men det fanns ett ställe man kunde svänga av på) och så kände ja som sagt att ja kommit fel. så då gick ja fram till en hurtig gammal karl (som var ute och gick med en stegmätare för övrigt) och frågade om vägen till Ride Aids (en affär som ligger mitt emot oss) och då förklarade han vägen och det va inte långt kvar, så såå fel var ja inte, men någonstans hade ja virrat runt för nu va ja tvungen att svänga på 2 ställen haha...men ja kom fram til slut som sagt :D Fick ändå lite panik, men ja hade telefonen med mig och hon sa att det va bara att ringa om ja kom fel hehe... Felt good.
Sen på eftermiddagen hade N en playdate med en kille som dom brukar leka med.. och då lekte alla barnen lite och alla va så snälla så... skönt.. (förutom att han klättrade på bilen, "min bil", med en leksaksdammsugare, vilket inte är så bra, men men hehe)...
Så idag fick "sluta" lite tidigare eftersom ja hade haft några barn lite längre på morgonen..
/Victoria

October 09, 2008

Time-Out and Movienight

Idag började likadant som resten av veckan... sen satte ja mig ute i solen en stund och njöt... läste tidning :P
På eftermiddagen hade lilla killen en playdate med en i hans klass... så alla barn lekte ute... Den killen som var här och lekte va väldigt lugn och snäll.. hade nog hellre velat ha en sån grabb, lite mer lugn, men men.. nu har jag två vildar istället.. I vilket fall så började N och S bråka sen och då var jag ensam med dom. Och här har dom regler som dom följer att om någon gör ngt dumt, slår någon, är elak eller ngt sånt får dom först en varning och hamnar på "gult", och om beteendet fortsätter får dom en timeout (dom som sett typ supernanny vet vad det handlar om ungefär)... så ja, då får dom gå till sitt rum och vara där ett tag... och mamman vill att jag ska köra på samma regler och så liksom, så att jag kan säga ifrån till dom om dom gör fel osv. Och idag testade dom säkert mig, för jag blev som sagt lämnad ensam med S & N och dom började skrika på varandra och då sa jag till dom att sluta och så vidare, men dom fortsatte så då gav jag dom en varning... men då började han skrika ännu mer osv osv och då gav jag honom en Time-Out. Dock är jag inte så bra på att vara "strict and firm" med barn.. eller med något om ja ska va ärlig. Så det är lite svårt att bara säga till en annans barn och så.. men aja, det blir nog bra om ett tag.
På kvällen hade dom Pizza och Movienight (me no liky pizza, men jag behövde inte ta hehe..) så ja, då kollade vi på film på kvällen. "The Amazing Panda Adventure". Dåligt gjord film haha... dåliga skådisar, dålig fejkad pandabjörn... well well, barnen gillade den iaf hehe..
/Victoria

October 08, 2008

Downtown Walnut Creek

Idag hade vi en tjejdag i downtown Walnut Creek. Fy va mysigt och fint det va där. Vi, hostmum, grandma', jag, äldsta tjejen Soph och lilla bebisen Julia, gick till ett yogurt-café och köpte frozen yogurt (fatfree haha, som allt är här.. eller så är det som sagt 100% fat typ) . Jag tog Strawberry-Banana med walnötstopping. It was mums. Det fanns att välja mellan "Mini", "Small", "Medium" och ja vet inte om det va large, men det kan ha vart det med. Jag tog "Mini" och den är typ som en "Medium" skulle vara hemma.. helt seriöst. Allt är verkligen Större och Mer här haha.... I vilket fall så satt vi oss på en parkbänk i solen och snackade typ sen...
Sen tog Soph (Sophia) hål i sina öron. Hon är så söt, hon blev så glad sen efteråt...

/Victoria

October 07, 2008

A new day

Internetet funkade inte igår på kvällen så därför skrev jag inget. men men.. ja kan skriva lite om gårdagen iaf:
Jag var inomhus rätt mkt igår.. känns konstigt och lite dumt när det är så fint väder liksom... Men vi va ute i trädgården en stund och låg och läste med barnen på filtar.. det va mys.... sen spelade vi lite fotboll på trädgården...
Ja.. så den här dagen har vart ganska lång för ja har vart med barnen hela tiden... Min hostmum har vart uppe med bebisen hela natten så hon tog en lite nap så då va ja med barnen...
Men alla dagar kommer inte vara såhär.. utan det är bara nu i början när allt är nytt och så liksom... så idag är ja ledig från 9.30 till 13...
Jag tog hand om lilla bebis Julia innan medan mamman läste för de större barnen, och hon är så söt... fast inte när hon skriker haha... då får ja lite panik, men man vänjer sig nog.. och lär sig haha..
Så ja nu har jag gjort samma sak som jag gjorde igår, vart med till skolan och dagiset... Jag ska nog gå ut en sväng sen.. spana läget, och njuta av det fina vädret. :D
/Victoria

October 06, 2008

Good Morning, California

Ja, nu har jag vart med barnens mormor till deras skola... hon visade hur jag skulle göra och så.. Easy...Och så pratade vi lite på vägen dit och så.. Hon är från SydAfrika så hon har en engelsk dialekt. Me liky, ! :D
Nu är ja lite ledig medans bebisen o mamma vilar, och sen ska hon visa mig lite... typ hur tvättmaskinen funkar och sånt.. Sen vet jag inte vad som händer mer för tillfället...
Igårkväll när barnen gått och lagt sig kollade mamman o jag klart på Gossip Girl.. Mysigt hehe..
/Victoria

Mi Casa

Ja här är en bild på huset iaf.. syns inte jättemkt.. men det är lite konstigt byggt hehe.. det går runt och så är det en gräsmatta runt om med en massa grejjer å ja... men det är fint!
/Victoria